Warsztaty Open kitchen: an experiment in food and data

Informacje o wydarzeniu

24.10.2015, Sobota, 15:13, 13muz, pl. Żołnierza Polskiego 2

Co wyjdzie z połączenia hamburgera, zupki Ku-Ksu i polskiej zasmażki? 
Poznaj całkowicie nowe smaki i stwórz własne, niecodzinne kompozycje.

 

prowadząca warsztaty: Karyn Riegel
liczba spotkań: 1
kiedy: 24.10, godz. 15:13 - 18:13
miejsce: 13muz, pl. Żołnierza Polskiego 2
uczestnicy warsztatów: 25 osób, podzielonych na 5-osobowe grupy 

Chcesz wziąż udział w warsztatach?
Wyślij zgłoszenie na workshop@digitalia.art.pl

 

W dzisiejszych czasach dużą uwagę przywiązujemy do jedzenia: czy jest zdrowe, ekologiczne, skąd pochodzi… Patrzymy również na wygląd potrawy i sposób jej podania. Powinna być schludna, kolorowa, prosta. Potrawa nie tylko musi smakować, ale i wyglądać. Potrawy to małe dzieła sztuki. Na warsztatach uczestnicy będą mieli okazję skosztować potrawy przygotowane w eksperymentalnej „kuchni” Karyn, zobaczyć fotografię jej prac oraz stworzyć własne kulinarne dzieła sztuki. 

Plan warsztatów:

  1. Część teoretyczna (prezentacja), 40min
  2. Część praktyczna (degustacja potraw wg pomysłów prowadzącej), 15min
  3. Część praktyczna (warsztaty kulinarne w 5-osobowych grupach), 60min